Крем супа от киселец с лапад и коприва

Продукти

  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • сол
    на вкус
  • 1 литър вода
  • 60 г масло
  • 2 картофа
  • 1 връзка пресен лук
  • 50 г коприва
  • 20 листа лапад
  • 250 г киселец

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в маслото, в тенджера. 
  2. Добавяме водата и нарязаните картофи. 
  3. След като картофите се сварят, добавяме и нарязаните на едро киселец, лапад и коприва, предварително измити и почистени.
  4. Варим докато продуктите омекнат, добавяме сол на вкус и пасираме всички зеленчуци до получаване на еднородна смес. 
  5. Накрая добавяме млякото и връщаме супата отново на котлона, докато заври.
  6. Супата сервираме с препечени филийки или крутони.