Месно-зеленчукови шишчета с домати

Продукти

  • зехтин
  • мащерка
  • половин супена лъжица чесън на прах
  • половин лимон
  • pозмарин
  • 2 червени и жълти чушки
  • 2 тиквички
  • 1 кг пилешки гърди
  • 200 г мини домати
  • черен пипер
  • сол

Време: 140
Ниво: лесно

Large mesno zelenchukovi shishcheta s domati

Начин на приготвяне

1. Нарязваме пилешките гърди на кубчета, овкусяваме ги със сол и пипер, добавяме малко лимонов сок, чесън на прах, розмарин и мащерка. Оставяме да постоят в хладилник с подправките за 2 часа.

2. Нарязваме на парченца тиквичките и чушките. След това оформяме шишчетата, редуваме парченца пилешко, мини домати и зеленчуците. Намазваме ги с кухненска четка със зехтина и ги изпечаме на скара, докато станат златисто кафяви.