Паламуд на фурна
Добавено от
margo.vasi
Видяна: 4949
Продукти
Паламуд 1-2 лимона пресни листа девесил листа зелен лук листа магданоз смлян чер пипер олио оцет сол малко вода
Начин на приготвяне
Паламуда може да е пресен или замразен. Почиства се, измива се, нарязва се на големи парчета и се осолява.Наръсва се със сока на един лимон.Престоява едно денонощие след което се изплаква със студена вода. Всяко парче се срязва косо от страната на кожата на две места и в разрезите се слага по половин кръгче лимон.Поръсва се със смлян черен пипер от страната на месото и се намазва с олио.Подрежда се в тава с олио, като кожата да е отгоре.Всяко парче се покрива с листа девесил, останалите подправки се нареждат отгоре.Налива се малко водичка и малко оцет.Покрива се с фолио, като може да не е съвсем плътно, по- късно се сваля, за да придобие рибата златиста коричка.Пече се около 40 -50 минути на 180 градуса.След като се извади от фурната подправките се отстраняват.Може да гарнирате порциите с пресни краставици, картофено пюре или друго по Ваше желание. Приятен апетит!
1 Коментар
Don't let wildlife wreak havoc on your home or business any longer. Take proactive steps to address the issue by enlisting the help of reputable wildlife removal services in Brampton today. With their expertise and dedication, you can enjoy a wildlife-free environment and peace of mind for years to come. Wildlife Removal Brampton