Close search

10 изненадващи трика в кухнята

10 изненадващи трика в кухнята Изненадващи трикове в кухнята photo-credit

1. Спагети от тиквички.

Може да ги използвате за същите рецепти, които правите с обикновени спагети - резултатът е много по-здравословен и диетичен. 


Ако нямате спирално ренде, можете да използвате белачка, за да ги нарежете на ленти. 

2. Как да съберем яйчените черупки.


Загребете парченцето от черупката с останалата по-голяма част от нея.

3. Как да запазим зелените зеленчуци свежи.


Изсушете марулите, след което ги разпределете в найлонови торбички. Надуйте ги с въздух и ги запечатайте. Така те са готови за употреба ще се запазят за по-дълго. Само се уверете, че листата са напълно сухи преди това. 

4. Как да запазим свежите подправки



Накълцайте листата и ги сложете във форма за лед, покрити със зехтин. Когато готвите и ви потрябват, просто взимате едно замразено кубче и го пускате в тенджерата. 

5. Как да разберем дали яйцето е прясно



Сложете го във вода. Ако потъне, то е съвсем прясно. Ако единият му край леко се надига, яйцето още става за ядене, но не е толкова прясно. Ако плува, изхвърлете го. 

6. Нарежете меките храни с конец за зъби

7. Тесто за палачинки

Може да съхранявате тестото за палачинки по-дълго в празна бутилка от сос в хладилника. Така можете да направите палачинки по всяко време - и не ви трябва черпак, за да ги изливате в тигана. 

8. За да не прекипи водата в тенджерата



Сложете дървена лъжица отгоре.

9. Изкарайте повече сок от лимоните



Преди да ги срежете, ги разтъркаляйте върху плота, натискайки леко с дланта си.

10. Махнете зелената част на ягодите лесно



...със сламка.

Източник: obekti.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK