Close search

10 златни съвета за контролиране на апетита

10 златни съвета за контролиране на апетита Съвети за контролиране на апетита Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

1. Планирайте график за регулирано хранене

Вие може да се храните нормално на всеки 3-4 часа, като избягвате консумацията на полуфабрикати и други нездравословни храни. Сутрин наблягайте на леки и питателни закуски.

2. Дъвчете бавно

Не бързайте да се нахраните, а дъвчете храната бавно и умерено. На мозъка ви са му нужни близо 20 минути, за да изпрати сигнал до стомаха, че вече е сит. Помнете. Спокойното хранене помага в контрола за количеството на приетата храна.

3. Не правете покупки на гладно

Постарайте се да избягвате посещения на хранителни магазини, когато изпитвате чувство на глад. Това би могло да повлияе негативно върху преценката ви и по този начин да закупите неща, които всъщност не харесвате или не са ви необходими.

4. Яжте на тихо и спокойно място

Избягвайте да храненето на работното място, пред компютъра или докато извършвате някоя друга дейност, тъй като по този начин бихте могли да се разсеете и да консумирате повече храна от необходимата.

5. Увеличете приема на фибри

Фибрите се усвояват по-бавно от организма, като заедно с това прeдават чувство на ситост за по-дълго време. Най-добрите източниците на фибри са плодовете и зеленчуците, затова е желателно да наблегнете именно на тяхната консумация.

6. Поддържайте добра хидратация

Консумирайте повече течности, за да може да поддържате тялото си хидратирано. Ако внезапно почувствате глад, просто изпийте 1 чаена чаша вода и веднага ще усетите разликата.

7. Спете достатъчно

Недостатъчният сън ни кара да се чувстваме уморени. Нашите хормони, отговорни за апетита, са извън контрол и обикновено това ни подтиква да попаднем в капана на нездравословното хранене.

8. Контролирайте емоциите си

В много от случаите ние ядем не от глад, а от депресия, безпокойство и други. Затова опитайте се да овладеете емоционалните моменти.

9. Избягвайте храни, които засилват глада

Ограничете консумацията на бонбони, торти и други захарни изделия, които могат да увеличат кръвната захар. Опитайте се да ги замените с нещо засищащо и нискокалорично.

10. Спортувайте редовно

Редовното практикуване на спорт помага за поддържане на фигура, тонус и настроение.

Източник: framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност