Close search

12 храни за красота и тонус

12 храни за красота и тонус Морковите подмладяват кожата, чесънът преборва бръчките Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сурови какаови зърна - Изключително силен антиоксидант с подмладяващ ефект, какаовите зърна не съдържат захар и са богати на протеини, мазнини, фибри, желязо, калций, магнезий, витамини от групите B, C, E, както и други важни съставки. Магнезият може да увеличи алкалността на нашето тяло, което помага съществено при детоксикация.

Семена от чиа - Завършен протеин за енергия и младост, съдържат калций, бор и желязо, като антиоксидантните им свойства надминават над 3 пъти тези на боровинките.

Ябълков оцет - Освен заздравяващите качества, ябълковият оцет поддържа кожата гъвкава и еластична. Високата концентрация на ензими помага да се отстранят мъртвите клетки. Той спомага за отстраняването на мазнините и за по-добро храносмилане.

Моркови - Те поддържат най-горния слой на кожата от преждевременно остаряване. За това спомага наличието на голямо количество витамин А.

Конопено семе - Осигурява балансирано съотношение на омега-6 и омега-3 мастни киселини, протеини, витамини A, E и D, както и много витамини от B групата. Той е богат на натрий, калций, диетични фибри и желязо.

Цитрусови плодове - Спомагат на клетките за образуване на естествен колаген. Той не може да бъде добавен външно, и затова цитрусовите плодове и фрешовете от тях са толкова важна част от всекидневната диета.

Боровинки - Те помагат на уринарния тракт да бъде в добро състояние.

Чесън - Той се бори активно с бръчките и възстановяването на тъканите.

Суамов тахан - Богат на магнезий, калций, желязо, фосфор, витамин В1 и диетични фибри. Съдържа две уникални съставки- сезамин и сезамолин. И двете принадлежат към групата на т.нар. лигнани, които имат понижаващи холестерола и увеличаващи запасите на витамин Е ефекти. Сезаминът предпазва черният дроб от неблагоприятните въздействия на кислорода.

Сладки картофи - Витамин А е познат с изключителните си свойства срещу обарзуването на бръчки. Той се съдържа в изобиле в сладките картофи. Резултатът е гладка и мека кожа.

Домати - Тези “любовни ябълки” ще направят кожата ви прекрасна. Доматите са богати на витамин А, витамин С и калий.

Житни кълнове - Ако искате да се отървете от досадните пъпки бързо и ефикасно, не забравяйте да добавяте две-три супени лъжици към диетата си. Можете да ги добавите към кисело мляко или пълнозърнести храни.

Източник: ovarna.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност