Close search

5 чести грешки при приготвяне на бъркани яйца

5 чести грешки при приготвяне на бъркани яйца Въпреки че приготвянето на бъркани яйца е изключително лесно за много хора, често се допускат грешки в тяхното готвене photo-credit

Въпреки че приготвянето на бъркани яйца е изключително лесно за много хора, често се допускат грешки в тяхното готвене. Ето кои са те:

  • Готвене на силен котлон

Желателно е бърканите яйца да се готвят на умерена температура. Това отнема повече време, но резултатът си заслужава.

  • Разбиване

Преди да сложите яйцата в тигана трябва те да са разбити много добре.

  • Ползване на по-стари яйца

За по-добър резултат трябва да ползвате пресни яйца. Колкото са по-пресни, толкова по-вкусни ще станат.

  • Твърде ранно разбиване на яйцата

Яйцата трябва да се разбиват непосредствено преди пържене.

  • Предварително добавяне на подправки

Не слагайте подправките в самото начало на разбиване. Сол, черен пипер, и каквито и да е подправки е добре да добавите когато яйцата са почти готови.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK