Close search

5-те най-вкусни салати в света

5-те най-вкусни салати в света 5-те най-вкусни салати в света Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

През летните месеци консумацията на свежи зеленчуци и салати са увеличава с четири пъти повече от другите. 

Салатата е ястие, състоящо се от малки парчета зеленчуци, които се смесват със сол или вид дресинг. Думата, произлиза от френската „Salade”,което означава сол/солено. Повечето салати се сервират студени, въпреки че някои от тях, например, немската картофена салата е топла. 

Интересен факт е, че някои готвачи смятат, че топлината на едно ястие е фактор, който го изключва от категорията салати, независимо дали е изцяло от зеленчуци. Кои обаче са най-вкусните и поръчвани салати в света?

Салата "Капрезе" - Класическата салата с пресен домат, моцарела и босилек. Заема почетното първо място в световната класация.

Гръцка салата - Маринованата фета я прави толкова изкусителна и предпочитана. Обикновено я използват и като гарнитура към пикантни пилешки бургери.

Салата "Крънч" - Името може и да не ви е познато, но тази салата със зеле, орехи, юфка, ядки и сладко-кисел дресинг е много вкусна.

Зимна салата - Патладжан, броколи, джинджифил и чесън - зашеметяваща зеленчукова салата с натрапчиви аромати.

Средиземноморска салата - Има много видове средиземноморска салата, но тази, която е най-предпочитана и заема 5-то място в класацията, се състои от нахут, фасул, маслини и аншоа. Често я гарнират и с риба тон.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност