Close search

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец

6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец 6 от най-добрите градове, които да посетите ако сте вегетарианец Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вегетарианските пътувания в миналото са се асоциирали предимно с хипита и ексцентрични туристи, които търсят приключения в Тайланд и Южна Америка. Днес нещата доста са се променили. Светът възприема вегетарианството като избран път в живота. В миналото да намериш вегетарианска храна не е било особено лесно в повечето части от света и особено след като за по-голямата част от хората това не е бил обичаен режим на хранене. Днес обаче ще откриете разнообразна и вкусна вегетарианска храна в много ресторанти. Има няколко градове обаче, в които вегетарианството се радва на особена почит:

Ванкувър, Канада

Във Ванкувър днес можете да намерите многобройни ресторанти, които предлагат вегетарианска кухня, както и пазари, откъдето да си купите органични продукти. Ястията със зеленчуци, соя и тофу са широко разпространени, така че какъвто и да е вкусът Ви винаги ще имате избор. С толкова разнообразна вегетарианска и веганска кухня Ванкувър може да бъде истински рай за пътешественика, който е избрал вегетарианството като начин на живот.

Бангалор

Това е едно изключително място само по себе си, а тук и вегетарианците ще се почувстват добре. В Бангалор има добър избор от вегетариански ресторанти, в които ще Ви сервират чудесни ястия на много места из града. Особено популярни са ресторантите Udupi. Кухнята „udupi” е кръстена на един град, който се намира в югозападна Индия и често е считана за „запазената марка“ на кулинарията в южна Индия.

Сидни, Австралия

Златният град на Австралия също ще предложи на вегетарианците разнообразен избор от места за хранене. Тук е лесно да намерите вегетариански ресторант защото обикновено на витрините е ясно обозначено, а също така и в менюто. Кафенетата и магазините също предлагат разнообразни вегетариански закуски. С толкова изобилие Сидни е едно от най-добрите места в света ако сте вегетарианец.

Сан Франциско, САЩ

Спокоен и отпуснат, Сан Франциско е едно страхотно място не само заради забележителностите и бурния градски живот, но и заради разнообразието от вегетарианска храна, която може да Ви предложи. С тофу, вегански сладолед и свежа продукция – тук има по нещо за всеки.

Сингапур

Сингапур е една енергична дестинация, която си е извоювала място сред фаворитите на вегетарианците. Тук има сериозен избор от зеленчуци, които да Ви изкушат. В града ще откриете и ресторанти, в които се сервира единствено вегетарианска храна, а това прави избора изключително лесен. Сингапурската вегетарианска кухня е просто великолепна със своите свежи съставки и микс от билки и подправки.

Мумбай, Индия

Счита се, че в Мумбай има повече вегетарианци отколкото във всеки друг град по света, така че той определено се нарежда сред най-добрите места, на които ще откриете голям избор от ресторанти и ястия. В супермаркетите и ресторантите в Мумбай лесно ще откриете вегетарианските ястия и продукти (всичко се обозначава ясно), а с толкова много варианти няма да останете без избор от вкусна храна, която да опитате.

Източник: idi.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност