Close search

7 храни за облекчение и предотвратяване на артрит

7 храни за облекчение и предотвратяване на артрит 7 храни срещу артрит Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Артритът представлява болестно състояние на ставите, което се характеризира с възпаление и болки в съответната област. 

Съществуват над 200 вида артрит, като най-често срещания от тях е остеоартрит. Той се образува при износване на тъканта, действаща като възглавница между ставите. По този начин се засилва болката, а мобилността намалява.

За щастие съществуват натурални продукти, които могат да помогнат за облекчаване на това състояние. Ето някои от тях.

Риба

Рибата (сьомга, риба тон и скумрия) е богата на Омега-3 мастни киселини, които са особено полезни за намаляване на болката и възпалението, причинени от артрит.
Зехтин

Изследванията доказват, че зехтинът притежава химични съединения, сходни с тези на ибупрофена, които го превръщат в едно чудесно средство за превенция на заболяването.
Череши

Черешите, особено киселите видове, са пълни с антоцианини. За тях се смята, че са много по-ефективни за облекчаване на различни видове възпаления, отколкото аспирина.

Цитрусови плодове

Цитрусовите плодове съдържат голямо количество витамин C. Той насърчава синтеза на колаген и по този начин изгражда и възстановява сухожилия, връзки и кости. Този натурален продукт е идеален за облекчаване на ставното заболяване.


Моркови и други оранжеви зеленчуци

Морковите съдържат бета-каротин и витамин A, които способстват за редуциране на възпалението.

Джинджифил

Съединенията, съдържащи се в джинджифила, са сходни с тези на аспирина и ибупрофена. Ежедневната консумация на натуралния продукт помага за ефективната борба срещу артрита.

Пълнозърнести храни

Те са особено подходящи за намаляване на възпалението, болката и сковаността.

Източник: framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност