Close search

9 подправки за здраве

9 подправки за здраве 9 подправки за здраве Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем колко са полезни подправките. 

Колегите от apteka-optima.com ни препоръчват 9 от тях за добро здраве.

Супен червен пипер 

Съставките, които използват за овкусяване на чилито, могат да намалят риска от рак на дебелото черво, проучвания твърдят, че помага да приемате по-малко калории. Поръсете с него пицата или пастата си.

Индийско орехче 

То съдържа антибактериални компоненти, които се борят с бактерията ешерихия коли и салмонелата. Опитайте да овкусите с него супите, пилешкото или сладките картофи. 

Кимион 

Той е силна притивовъзпалителна и антиоксидантна подправка и спира разтежа на туморните образувания. Може да го използвате върхо тако или различни мeса. 

Куркума 

Тя съдържа куркумин, който спира разпространението на рака и помага да се предпазите от диабет тип 2. Oпитайте да го сложите в супите или кърито си. 

Канела 

Само ¼ или ½ лъжичка намалява кръвната захар, намалява също лошия холестерол и триглицеридите при хора с диабет тип 2. Опитайте да поръсите с канела овесената си каша или ябълковото си пюре. 

Джинджифил 

Той спира гаденето и също облекчава киселините в стомаха и подуването на стомаха. Добавете няколко парченца от пресне джинджифил в салати. 

Градински чай 

Той може да ви помогне да понижите холестерола и кръвното налягане и да намали риска от диабет. Добавете го в диетата си в пълнозърнесто руло като използвате зехтин вместо масло. После добавете малко градински чай на прах и малко черен пипер. 

Мента 

Тя е чудесен източник на витамин С и А и може да облечи стомашните ви проблеми. Ето една идея за вашата диета да добавите и малко мента: направете на пюре 2 супени лъжици прясна мента и половин чаша йогурт или сирене рикота. Може да поднесете с горски плодове и да се насладите на вкусна и здравословна закуска. 

Чесън 

Той унищожава раковите клетки и може да разруши метаболизма на туморните клетки. Проучванията показват, че само две скилитки на седмица предпазват от рак. Хубаво е да приемаме чесъна до 15 минутки след като сме го нарязали или смлели и да го приемаме суров, за да запази полезните си съставки. Може да овкусим почти всичко с него, спагети, чушки, сирене и различни салати.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност