Close search

Алкохолът в края на работния ден - подтиква ли ни към по-голяма консумация на храна

Алкохолът в края на работния ден - подтиква ли ни към по-голяма консумация на храна Алкохолът в края на работния ден - подтиква ли ни към по-голяма консумация на храна Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Хората са по-склонни да ядат повече в дните, когато са употребили алкохол, показва ново изследване на учени от Националния институт за злоупотребата с алкохол.

Резултатите от изследването показват, че предложението "да пийнем по нещо след работа" нанася голяма вреда на фигурата ви. Дори две чаши вино могат да доведат до затлъстяване, ако ги консумирате всекидневно.

Мъжете и жените приемат средно между 300 и 400 калории в дните, когато пият спиртни напитки. Сред обясненията е и фактът, че алкохолът увеличава импулсивността, което намалява шанса да откажете чипс или торта, ако някой ви предложи, уточнява БГНЕС.

Заключението на експертите след изследване на 1800 души е, че като цяло хората, които пият повече се хранят по-нездравословно. Проучването показва още, че най-популярните напитки след работа са бира и вино. Освен калориите алкохолът подтиква към ядене на по-мазни храни, а консумацията на месо също се увеличава.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност