Close search

Алцхаймерът - страшна и необратима диагноза

Алцхаймерът - страшна и необратима диагноза По-леките симптоми на нарушено кръвооросяване като замайване, световъртеж и шум в ушите могат да бъдат облекчени с комбинация от гинко билоба, родиола, мента, гроздови семки, селен, витамини В6 и В12 Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако изпитвате често замайване и световъртеж, съпроводени с шум в ушите, това обикновено е сигнал, че кръвооросяването на мозъка е нарушено. Според статистиката подобни оплаквания, вкл. намален слух, имат приблизително 40% от всички пациенти, които посещават общопрактикуващите лекари у нас.

Екстракти от гинко билоба, родиола, гроздови семки и мента плюс селен, витамин В6, витамин В12, фосфатидил серин - тези и други съставки, комбинирани във "Виногин IQ макс", допринасят за нормалното функциониране на мозъка, подобряват концентрацията и паметта, влияят положително на сърдечно-съдовата система и стимулират кръвообращението, като подобряват оросяването на крайниците.

За кого и при какви състояния е подходящ "Виногин Ай Кю макс"

С напредване на възрастта кръвоносните съдове в цялото тяло стареят (т.нар. "атеросклероза"), но особено чувствителна е промяната във фината кръвоносна система на мозъка, която представлява гъста мрежа от съдове с деликатна структура.

Атеросклеротичните изменения на тези съдове водят до намалено кръвоснабдяване на отделните мозъчни структури и влошена микроциркулация, която е от изключителна важност за поддържане жизнеспособността на мозъчните клетки, а оттам и на всички мозъчни функции - памет, концентрация, мислене, заучаване на нова информация, правилна координация на движенията, остър слух, зрение. 

Болестта на Алцхаймер

например е прогресивно мозъчно нарушение, което причинява проблеми с паметта, мисленето и поведението. Симптомите обикновено се развиват бавно и се влошават с времето. Заболяването се дължи на загиването на голям брой нервни клетки, вследствие на което се прекъсва предаването на сигналите в мозъка.

Измирането на невроните в мозъка води до постепенното и необратимо влошаване състоянието на болния: загуба на памет, трудности при общуване и затруднен говор, промени в настроението, поява на агресия, невъзможност за изпълнение дори на елементарни действия.

Засега не е открито лечение и болестта на Алцхаймер има фатален край. Все пак има методи и медикаменти за забавяне на развитието на болестта, особено при диагностицирането й в ранен стадий.

Алцхаймерът не е естествен процес при стареенето, въпреки че рискът да се заболее от деменция и в частност от болестта на Алцхаймер нараства пропорционално с напредването на възрастта и по-голямата част от пациентите са на възраст над 65 години. 

Около 5% обаче са хора между 40- и 50-годишна възраст.

У нас са диагностицирани около 60 хил. случая на болестта, което е близо 60% от всички дементно болни в страната.

Основните симптоми на Алцхаймер включват:

- Загуба на паметта, конкретно скорошната памет
- Проблеми с изразяването и общуването
- Трудност при заучаване на нови задачи
- Неспособност за размисъл
- Цялостно объркване, дезориентация във време и/или пространство
- Трудност с абстрактно мислене, пропуски в преценката
- Трудност при извършаването на познати дейности
- Поставя предмети на грешно място
- Промени в поведението и личността
- Рязка смяна на настроенията
- Липса на инициативност / апатия

Силата на гинко билоба да поддържа мозъчната микроциркулация

е позната от векове, а екстрактът от листата на това дърво традиционно се използва за общо тонизиране на организма и запазване на младо и жизнено тяло. Неслучайно името "гинко билоба" се свързва с памет и младост. Защо?

Екстрактът от гинко билоба разширява кръвоносните съдове - артерии и артериоли, което води до повишен кръвоток. Това означава по-голям приток на кръв към мозъка, повече кислород и хранителни вещества, а в същото време - бързо отвеждане на натрупаните токсични продукти от жизнената дейност на клетките.

Така по-интензивният обмен на кръв в мозъка води и до по-активна мозъчна дейност - по-добра памет, концентрация; намаляват шумът в ушите, замайването, тревожността и депресивните настроения. Особено ценно е влиянието на гинко билоба върху показателите на кръвта - тромбоцитната агрегация и вискозитет.

Доброто оросяване на мозъка избистря ума и повишава концентрацията.

Магнезият

допълва ефекта на гинко билоба, тъй като участва в провеждането на нервните импулси.

Комбинацията от гинко билоба и магнезий е особено подходяща за всички, които имат проблеми с паметта, координацията на движенията, световъртеж, шум в ушите, без тези оплаквания да се дължат на други причини, различни от нарушено кръвооросяване.

Родиолата

е билка, използвана още от дълбока древност, но едва с напредването на науката са разкрити и доказани всички нейни качества. Билката е причислена в клас адаптогени, което означава, че основната й задача е да помога на тялото да се адаптира към стреса. Освен това екстрактът от нея намалява възпалението, кръвното налягане, предпазва от тромботична агрегация, има позитивно инотропно действие

Диметиламиноетанолът

Естествен мозъчен стимулант, отговорен за скоростта, с която се провеждат мозъчните импулси, а освен това активира умствената дейност - памет, внимание, концентрация.

Гроздовите семки

също представляват мощен антиоксидант - 20 пъти по-силни от витамин С. Защитават организма от вредното въздействие на свободните радикали и заздравяват стените на кръвоносните съдове. Способстват за поддържане еластичността на артериите и вените, което е важно условие за правилното им функциониране. Подобряват и работата на сърдечно-съдовата система.

Ментата

допринася за стимулиране на умствената дейност, подпомага вниманието и концентрацията.

Фосфатидилсеринът

има дял за поддържане нормалната структура на клетъчните мембрани и предаване на нервните импулси. Подпомага паметта, бдителността и вниманието, възприемането при обучение, умствената острота, интелигентността, концентрацията и настроението.

Витамин В6

Важен витамин за клетъчния метаболизам и превръщането на аминокиселините в невромедиатори. Участва в синтеза на серотонин, допамин, гама-аминомаслена киселина и др.

Витамин В12

Също важен за организма витамин. Предпазва от анемия и подобрява общото състояние на организма. Участва в образуването на кръвните клетки. Има значение и за правилната мозъчна дейност.

Селенът

Като силен антиоксидант селенът е изключително ефикасен при превенция на сърдечните болести. Функциите на редица ензими зависят от неговата наличност в организма. Селенът е съставна част от ензима, който предпазва клетъчните
структури от действието на свободните радикали. 

Той предотвратява преждевременното стареене на клетките и е отлично средство за укрепване защитните сили на организма. Действа върху метаболизма на клетките, намалява риска от дегенеративни заболявания, предотвратява окисляването, помага за детоксинацията на организма, при проблеми с кожата, ноктите и косата, запазва еластичността на тъканите.

Влияе благоприятно при състояния на стрес, проблеми с нервите, при липса на енергия, изтощение или тежко физическо и психическо напрежение, допринася за по-голямата съпротивителна сила на организма.

Хуперизин А

Спомага за удължаване действието на невромедиатора ацетилхолин в нервната система и благоприятства мозъчната дейност.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност