Close search

Ананас за здраве

Ананас за здраве Сокът на ананаса има жълтеникав цвят и е с богато съдържание на витамините A, B и C... Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ананасът е тропическо растение. Плодът на комерсиално отглежданите ананасови растения е едър, със сладък сочен вкус и не съдържа семена. 

Консумира се в сурово състояние след обелване на твърдата му наподобяваща люспи кора и под формата на консерви. Сокът на ананаса има жълтеникав цвят и е с богато съдържание на витамините A, B и C.

Това със сигурност го знаете, но ето какво може би не знаете за ананаса:

Ананасът засилва и подпомага функциите на имунната система. Той е богат на бромелаин – ензим , който се усвоява изключително бързо от организма. Участва в разграждането на ненужни за тялото ни белтъци.

Полезен е при изострен колит и други заболявания на стомашно-чревния тракт, по-конкретно на тънките черва и дебелото черво.

Ежедневната консумация на ананас въздейства на токсичните микроорганизми и подпомага работата на антибиотиците по време на лечение.

Бромелаинът, който се съдържа в ананаса потиска растежа на няколко вида ракови клетки, включително на клетките, причиняващи рак на гърдата. Той също има действието да почиства кръвоносните съдове, да облекчава съществуващите разширени вени и осигурява добра защита от появата на такива.

Ананасът имам способността да облекчава мускулния дискомфорт след тежка тренировка, както и да скъсяват времето за възстановяване след контузии от различен характер – натъртвания, отоци, разтягания и мускулни разкъсвания.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност