Close search

Билки помагащи за зачеване и задържане на плода

Билки помагащи за зачеване и задържане на плода Билки помагащи за зачеване и задържане на плода Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Не малко двойки имат проблеми със зачеването или износването на плода. Доста често традиционната медицина не може да помогне в тези случаи, пишат от bilka.info.

Ако вие или ваши близки имат подобни проблеми и са опитали какво ли не, но без резултат, ето няколко билки, които помагат за по-лесно зачеване, както и за задържане на плода.

Червената детелина не е често употребявана билка, но тя е една от малкото, за които се смята, че подпомагат процеса на забременяване. Това й свойство се дължи на голямото количество витамини, съдържащи се в билката. Освен това червената детелина е богата на калций, магнезий, допринасящи за отпускането на нервната система, което от особено значение за зачеването. 

Поради богатия си минерален състав употребата на билката спомага за правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция и балансира нивото на хормоните в организма. Алкалният й състав пък спомага за баланса на киселинно-алкалните нива на вагината и матката, което от основна предпоставка за по-лесното зачеване.

Корени от билката гръмотрън също помагат при безплодие. Освен това билката лекува всякакви хронични възпаления на пикочните пътища, подагра и кожни заболявания.

Билката шапиче има свойството да тонизира матката, като едновременно с това стимулира отделянето на хормоните. Тя помага за по-лесно забременяване и освен това може да се употребява за успокоение на напрежението по време на месечния цикъл.

Може и да ви звучи странно, но друга билка за по-лесно забременяване е розата. Тя подпомага задържането на плода, при жени склонни към аборт. Освен това розата предпазва и от родилна треска.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност