Close search

Билки срещу полипи в носа

Билки срещу полипи в носа Полипите в носа представляват нарастване на носната лигавица Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Полипите в носа представляват нарастване на носната лигавица. 

По този начин те запушват кухините в носа и затрудняват дишането. Възможна е и появата на воднист секрет, както и липса на обоняние. 

Най-честата причина за образуването им са алергиите или хроничните ринити. Полипите се срещат сравнително рядко и възникват най-често в средна възраст, като жените са по застрашени.

 За да избегнете появата на полипи, обръщайте внимание на всяка хрема. Лекувайте я, защото е възможно да се развие ринит, който оставен без лечение, преминава в хроничен. Следва силен възпалителен процес и появата на синузит. И ако от всичко изброено не се излекувате навреме и проблемът не бъде отстранен докрай, следва появата на полипи, които почти винаги се отстраняват оперативно.

Колегите от bilka.info предлагат лек, приготвен от растението змийско мляко. Спазвайте стриктно рецептата и прилагането и защото тя може да бъде токсична.

Една супена лъжица от тази билка се залива с предварително сгорещена вода. Престоява така около два часа и след прецеждане сте готови за промивките. Как стават те – вземате спринцовка и напълвате 5 милилитра от настойката. Лягате на едната си страна и впръсквате в ноздрата която е отдолу. За по-ефикасно действие не впръсквайте всичко наведнъж, а по няколко капки. Полежете известно време така, след като се обърнете, повторете същата процедура.

Опитайте с парна баня, приготвена от джоджен. Смесвате две супени лъжици изсушена билка с 250 милилитра вода. Слагате да заври на котлона и се надвесвате над съда. Препоръчително е да вдишвате изпаренията възможно най-дълго време, за да постигнете оптимален ефект и да се отървете от неблагоприятните полипи в носа.

Не на последно място е начина на хранене. Откажете се от солени и люти храни, забравете за кофеиновите напитки и тютюна.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност