Close search

Билки за прочистване на черния дроб

Билки за прочистване на черния дроб Чистият черен дроб е гаранция за правилно работещ организъм, а затлаченият и отровен орган предразполага към разболяване от много тежки и опасни болести. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Наричат черния дроб "чистилището" на човешкото тяло. Всички знаем, че без него то не може да функционира правилно. 

Затова поддържането на орган в изправност е изключително важно за здравето. Ако имате проблеми с него, съществуват растения и билки за прочистване на черния дроб, които ще ви помогнат в това начинания.

Хора, които работят в токсична среда като химически изпарения, тютюнев дим, химикали и други, трябва да правят това изчистване на черния дроб периодично.

Сред полезните храни, растения и билки за прочистване на черния дроб са корени от глухарче, бял трън, шипка, лимонов сок, зехтин.

Чистият черен дроб е гаранция за правилно работещ организъм, а затлаченият и отровен орган предразполага към разболяване от много тежки и опасни болести.

Сред полезните билки за прочистване на черния дроб е белият трън или още познат като магарешки трън или бодил. Това растения съдържа особено полезното за черния дроб елемент силимарин, който има способността да регенерира клетките на черния дроб. Може да ползвате масло от бял трън или пък да си правите отвари. Има дори спиртен извлек от бял трън, от който могат да се взимат и на капки, разтворени в малко вода. По същия начин действа и коренът от глухарче. От него се прави специален чай против затлъстяване и за добра работа на чернодробните и жлъчните пътища.

От полезните билки за прочистване на черния дроб може да си направите една много добра билкова комбинация, пишат колегите от lechitel.net:

Смесват се 100 грама ситно нарязани корени от глухарче, 30 грама пресни или изсушени стръкове от змийско мляко, 50 грама стръкове от пчелник и няколко плодчета от шипка. 

От тази смес се вземат 2 супени лъжици и се заливат с 600 милилитра вряла вода, след което се оставя на котлона да поври около пет минути. 

Сваля се от от огъня и се оставя да изстине, прецежда се и се пие по 6 пъти на ден по 100 милилитра.

Пиенето става като 15 минути преди и 30 минути след хранене се изпива от препоръчаното количество.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност