Close search

Богати на мазнини храни помагат за отслабване

Богати на мазнини храни помагат за отслабване Храни богати на мазнини помагат за отслабване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Съществуват храни богати на мазнини, които помагат за стопяване на излишните тлъстини по корема, дупето и краката. 

Освен това те помагат и за общото здравословно състояние и са полезни продукти. 

Това доказва, че не всяка мазнина трябва да се слага под общ знаменател. Има такива, които са много вредни, но има и такива храни богати на мазнини, които са много полезни за тялото. 

Умерен прием на правилните мазнини може да помогне за трупане на чисти мускули и в много и да помогнат за отслабване и за получаване на доста добра фигура. 

Една такава храна е яйцето. То е дори основната храна на много от лицата, занимаващи се с фитнес.

Яйцата съдържат изключително изчистени източници на протеин, лесно усвояеми са и притежават отличен амино профил. И белтъците, и жълтъците са източник на протеин, но белтъците се синтезират много по-бързо и лесно. Жълтъкът е от полезните храни богати на мазнини, които забавят усвояването на протеина, осигурявайки постоянно и продължително подхранване на мускулната тъкан. 

Друга от полезните храни богати на мазнини е сьомгата. Тя е отличен източник на много полезните омега-3 мастни киселини, които ще спестяват резките загуби на глутамин, подкрепят имунната система, растежа и помагат при възстановяване на ставни и мускулни възпаления. 

Друга от полезните храни богати на мазнини са лененото семе и лененото масло. То също съдържа изключително голямо количество на омега-3 мастни киселини, които тялото преобразува в съставки, отговорни за градежа на мускулна тъкан и освобождаване на мазнини. 

Студено пресованите масла като зехтин, сусамово, тиквено, конопено и други масла съдържат омега-6 мастни киселини. Те притежават способността да подпомагат производството на полезни за хормони и подобряват кръвоснабдяването, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност