Close search

Чай от банан за добър сън

Чай от банан за добър сън Ако страдате от безсъние, колкото и странно да ви звучи, чай от банан ще ви бъде от полза Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако страдате от безсъние, колкото и странно да ви звучи, чай от банан ще ви бъде от полза.

Наистина малко познато е, че от него може да се приготви чай, който се използва за подобряването на съня, но той ще ви помогне да спите спокойно през цялата нощ.

Как да си направите най-лесния чай от банан за добър сън пишат колегите от bilka.info

Необходимо ще ви е половин литър вода, която ще сложите на котлона да заври. После ще вземете един добре узрял банан и ще го обелите само до половината. Без да го режете го пускате във врящата вода. Нека вкусният плод бъде оставен да поври във водата за 10 минутки. После внимателно го изваждате, защото със сигурност ще пари. 

Течността, прецеждате и сипвате в чаена чаша.

Чаят за добър сън е готов, нека се охлади малко и го изпийте. В никакъв случай не добавяйте към него захар. Ако желаете да си го подсладите малко можете да използвате пчелен мед.

Минералът в банана, който спомага за добрият сън е магнезият. Това вещество има уникалната сила да успокоява цялото тяло и да спомага за отпускането на напрегнатите през целия ден мускули.

Чаят от банан е достоен заместник на всички таблетки, които се предлагат в аптечните мрежи за добър сън, така че спокойно можете да ги замените с ароматния плод.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност