Close search

Чай от бял равнец за пречистване на кръвта

Чай от бял равнец за пречистване на кръвта Пречистване на кръвта Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Билката бял равнец е една от най-често използваните билки и е много подходяща за пречистване на кръвта и при менструални проблеми за жените. Освен това белият равнец има и други приложения за здравето.

Лековитият бял равнец намира приложение при менопауза, маточни кръвотечения, менструални болки, дисменорея, нередовен цикъл и хиперменорея, затова я наричат женска билка. Но тя се прилага и за спиране на кръвта при външни и вътрешни кръвоизливи и да успокоява болките, затова в миналото е била винаги носена с мъжете, когато са отивали на война и е наричана мъжка билка, заради тези нейни свойства.

В миналото хората са вярвали, че билката има магически способности, да изцелява всякакви болести, когато няма надежда за оздравяване. Тя е била вписана в старите български книги и се знаело, че носи избавление от всякакви беди.

Пастор Кнайп споменава в статиите си за здравето, че билката бял равнец би могла да спести много проблеми на момичетата и жените, ако често пият чай от нея. Независимо от възрастта на жената, тя е полезна за нейното здраве. Билката расте по края на житните ниви, коларските пътища, по поляни и гори в големи количества. Най-доброто за една жена, което би могла да направи, казва Мария Требен, е да си набере 2-3 букета от билката по време на разходка и да пие чай от нея от време на време. Тя съдържа етерични масла и други полезни съставки. С нея може да се правят и бани за жените.


Италиански учени са установили, че билката бял равнец има и действие против кариесите. Това е още един повод да пиете чай от нея. Тя може да се ползва при проблеми с храносмилането, киселини в стомаха и при запек. Полезна е за кръвообразуването и оказва добро влияние върху костния мозък.

Чай от бял равнец

Една чаена лъжица от цветовете на билката поставете в 250 мл вряла вода. Изчакайте да изстине и може да я пиете на малки глътки само сутрин на гладно. При мигрена и болки в очите, трябва да се пие сутрин и вечер в топло състояние, на малки глътки.

Източник: lechitel.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност