Close search

Чай от лавандула помага при безсъние

Чай от лавандула помага при безсъние Лавандулата, под формата на чай има успокояващо действие Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лавандулата е известна като ароматично растение още от древността. Тя се използва широко и в народната медицина.

Лавандулата, под форма на чай има успокояващо действие, което спомага за здравословен сън. Няколко капки върху калъфката са много ефективни за някой, който сънува кошмари или пък има проблеми със съня.

Освен тези свои качества чай от лавандула се използва и като спазмолитично или диуретично средство. Британската кралица Елизабет I ползвала чай от лавандула срещу честите си главоболия. За премахване на главоболието или при мигрена се нанеса лавандулово масло върху слепоочията с леки масажиращи движения или се пие чай от лавандула.

Чай от лавандула се приготвя като във чаша вряла вода се пускат 2 чаени лъжици лавандулов цвят. Оставя се да се запари 5- 10 минути, а после се прецежда. За още по-добър ефект може да подсладите чая с мед. Пие се по 2 чаши, за предпочитане преди лягане.

За дихателните пътища също може да си направите чай от лавандула. Смесва се чаена лъжица цвят от лавандула с чаена лъжица мента. Сместа се залива с чаена чаша вряла вода, оставя се да се запари 5 минути, след това се прецежда, подслажда се с мед и се консумира по три чаши на ден.

Освен чай от лавандула прекрасното растение може да се използва и за масажи или да си приготвите олио от лавандула със зехтин, с което да масажирате слепоочията и цялото тяло, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност