Close search

Chef Ивайло Рангелов: "Винаги има какво да научиш"

Chef Ивайло Рангелов: "Винаги има какво да научиш" Chef Ивайло Рангелов: "Винаги има какво да научиш" photo-credit

Днес влизаме в кухнята на ресторант „La Terrazza di Serdica с chef Ивайло Рангелов. Освен за вкусна храна ще ги говорим за успеха, хубавите неща от живота и най-вече за любовта... 

1. Любов или страст е кулинарията за теб?

Не мога да кажа, че съм влюбен в професията си, но я обичам. Идвам с удоволствие на работа и с желанието да науча нещо ново всеки път. Значи и любов и страст.

2. Кое предпочиташ - да се храниш или да готвиш?

Докато готвя се и храня. Всяко едно нещо, което готвя съм го опитал. Обичам в почивните дни да отида на приятно заведение и да пробвам нови неща. И без двете не мога. Така че, отново и двете :)

3. Кое е първото ястие, за което си получил похвала?

Ооо, сещам се за първото, за което ме смъмриха (смее се)
Бях направил едно сурово пилешко и си спомням, че ми се накараха много тогава.
А пък когато ме похвалиха, не беше за точно определено ястие... Беше в началото на работата ми на готвач, поради някаква причина останах сам на работа и изведнъж се напълни ресторанта, и се справих много добре. Тогава ме похвалиха за цялостната ми работа.

4. От кого си се учил да готвиш? И продължаваш ли да се учиш?

В процес на работа съм се учил от главните готвачи на фирмата, в която работя в момента FPI. Това са chef Петър Цветански и chef Христо Пенчев. Отделно имах възможността да работя с chef Джун Йошида, което ми беше от полза. Също така прекарах и няколко седмици стаж при chef Ивайло Петков и chef Виктор Ангелов. Основно това са хората, от които съм се учил.
Но дори и в момента с колегите, с които работя, въпреки че аз отговарям за тях всеки ден научавам нещо ново от тях. Винаги има какво да научиш...

5. Коя е подправката, която ползваш във всяко ястие?

Солта, предимно хималайска :)

6. Какво ще ни препоръчаш от менюто на „La Terrazza di Serdica?

Лично аз бих си поръчал "Спаначена салата с млечен мус и орехови бисквитки" или "Цезар салата", "Тартар от риба тон", "Гъши дроб", всичките ни пасти са пресни и много хубави, Лаврак с аспержи и домати запечени на фурна", "Филе от костур с див ориз и сотирани зеленчуци" и нещо по наша специална рецепта - "Чийзкейк с вишни" и "Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад".

7. Коя е твоята кулинарна тайна?

Нямам кулинарна тайна. Просто се отнасям с уважение към работата си и продуктите, които ползвам.
Така нещата винаги се получават.

8. Ако искаш да впечатлиш една жена, какво ще й сготвиш?

Ще я заведа на ресторант (смее се)
Ако аз ще готвя, бих се спрял на едно хубаво студено предястие с риба и свежи салати, сирена с плодове и за десерт, въпреки че е банално бих направил тирамису. Да не забравяме и бутилка добре изстудено розе...

9. Ако беше отново на 18 щеше да...?

Да не нося шапки :)

10. Любовта е като?

Магия...

Какво приготви за Kulinaria.bg chef Ивайло Рангелов, може да видите тук.
Автор и снимки: Нина Тодорова, Kulinaria.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK