Close search

Черешите - позволеното изкушение!

Черешите - позволеното изкушение! Черешите са препоръчителни за активно спортуващите, защото съдържат магнезий, които предпазва от мускулна треска и крампи. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Вярвате ли, че всичко изкушаващо и вкусно е забранено? Повечето хора без да се замислят ще отговорят утвърдително на този риторичен за тях въпрос. Но истината е, че има греховно сладки храни, които са даже полезни. Класически пример са черешите.

Те са прекрасен плод, независимо дали ги хапваме в сладкиш, компот, сушени, на сок или пресни. Хубавото е, че са ниско калорични, съдържат въглехидрати, фибри, протеини и 0% мазнини.
Те са източник на ценни витамини - С, В и А и на други мощни антиоксиданти - флавоноиди, които придават невероятния им цвят, но и ни предпазват от редица болестни състояния и преждевременно състаряване.

Черешите са препоръчителни за активно спортуващите, защото съдържат магнезий, които предпазва от мускулна треска и крампи.
Препоръчителни са и за хората със съдерчни проблеми, заради калия, който подпомага кръвообръщението и укрепва сърдечно-съдовата система.

Добри са за спазващите диети, поради голямото съдържание на вода в тях, което засилва метаболизма и помага за топенето на мазнините. Те способстват за правилното функциониране на отделителната система и пречат на задържането на излишна вода в организма, но и на обезводняването му.
Скорошни изследвания сочат, че черешите съдържат мелатонин - вещество, което произвежда мозъкът ни, докато спим. Благодарение на него се чувстваме отпочинали и в добра кондиция - нещо повече, то действа болкоуспокояващо и благотворно на страдащите от подагра, ревматизъм, главоболие и др. Противовъзпалителния ефект на червените плодчета е сравняван с този на аспирина!
Освен това черешите подобряват храносмилането, действат успокоително и помагат за качествения сън, добри са за костната система, поради съдържанието на микроелементите калции, магнизий и бор.

Източник: zdravduh.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност