Close search

Червен кантарион подобрява зрението и подпомага за бързото зарастване на рани

Червен кантарион подобрява зрението и подпомага за бързото зарастване на рани Червен кантарион подобрява зрението и подпомага за бързото зарастване на рани Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Червеният кантарион е много лековита и полезна за здравето е билка. 

Той има апетитовъзбуждащо и подобряващо храносмилането действие.Чрез редица експерименти с тази билка е научно доказано, че помага в борбата с глисти и други стомашни паразити.

Приложението на червения кантарион е разнообразно, като най-често помага да се отървете от симптомите на хемороиди, запек, чревни паразити, бяло течение

Червен кантарион се препоръчва също и при липса на апетит, туберкулоза, диабет, заболявания на черния дроб. Външно се прилага при трудно заздравяващи рани и кожни екземи.

Настойка от тази билка, приготвена с вино, в съотношение едно към десет, приемана по една супена лъжичка след ядене, има благотворно влияние върху доброто здраве на очите и зрението.

С червено вино, можете да си приготвите и извлек от кантариона, като 50 грама от сушената билка се накисват в един литър вино за около седмица. След като се прецеди, се съхранява на хладно място. От извлека се пие по 120 мл преди хранене, като помага при анемия или възстановяване на организма след тежко боледуване.

Външно, тази толкова лековита билка, може да се прилага и като се счука на ситно и се размеси със зехтин.

Изпробвайте лековитите качества на червения кантарион и се убедете сами в това, колко е ефикасен, съветват колегите от bilka.info.

Снимка: bg.wikipedia.org

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност