Close search

Чесън и броколи срещу някои видове рак

Чесън и броколи срещу някои видове рак Чесънът и броколите са в състояние да помогнат при някои видове рак photo-credit

Отдавна на всички са известни ползите за здравето както от чесъна, така и от броколите.

Изследователи от университета в Копенхаген доказаха, че селенът инхибира активирането на имунната система, пише The Guardian.Тази опция се появява при чесъна и броколите.

Известно е, че някои видове рак са невидими за имунната система. По този начин редица ракови клетки секретират молекули, които стимулират имунитет в големи обеми. Такава хиперстимулация е вредна за имунната система. Но селеновите съединения блокират молекулата стимулант. В рамките на проучването, изследователите са се фокусирали само към молекули NGK2D. Преди това те я използвали само като маркер на заболяването.

Тези молекули се намират на повърхността на раковите клетки, и се разтварят в кръвта. Сега вече е доказано, че селеновите съединения са способни да неутрализират някои вариантни молекули NGK2D, в двете им форми – течна и твърда. Учените все още не са създали препарат с подобни свойства. Работата по изследването на селена продължава.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK