Close search

Да готвим като професиналисти у дома с кулинарно училище "Меню"

Да готвим като професиналисти у дома с кулинарно училище "Меню" Да готвим като професиналисти у дома с кулинарно училище "Меню" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ако мислите, че вкусът на прясно приготвената паста е мисия невъзможна в домашни условия, всяка италианска домакиня ще ви се противопостави страстно. 

Искате ли у дома да правите паста като професионалист? Посетете Кулинарното училище на сп. Меню и ще разкриете тайните на тестото за пресни лингуини, талятели и папардели, като лично ги приготвите...

И без да се бавим влизаме в кухнята на "Меню" и запретваме ръкави в приготовлението на прясна паста.

Знаете ли, че пастата е дошла в Италия през 13 в., когато Марко Поло се е завърнал след своето пътуване до Китай и е донесъл храна, която много му напомняла на родните макарони?

Пастата е съществувала в Италия още от времето на Римската империя, а рецептата за нейното приготвяне я има в книга от 1 в. от н.е., издадена от Апициус. Но реално, спагетите са били ползвани за храна в Китай много преди това.

Нека се върнем към нейното приготвяне. 

Всъщност пастата е тесто, приготвено без набухватели от брашно от пшеница, елда, ориз, бобови култури или картофи, приготвено с вода и понякога с яйца. Може да се консумира за салата, предястие, основно ястие или десерт.

На Кулинарния курс ще се научите как да приготвяте, режете и разбира се, готвите паста.

С помощта на шеф-готвач Ивелина Иванова ще направите разноцветна паста и 6 класически италиански соса. Ще сготвите паста с пушена сьомга и сметана

Освен това ще разберете правилата за съчетаването на сосовете и различните видове паста, докато опитвате вашите кулинарни постижения.

Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.

Любимата ни рецепта от курса за Макарони с риба тон на фурна, може да видите тук. Останалите рецепти за вкусна паста ще откриете на сайта на сп.Меню.

А най-хубавото е, че Кулинарното училище на "Меню" предлага най-различни готварски курсове - освен за Домашна паста, може да се потопите в магията на Афродизиакалната кухня, Здравословното хранене, Шоколадовите изкушения и още много, много вкусотии.

Програмата на Кулинарно училище "Меню" може да видите тук.

Снимки: Нина Тодорова

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност