Close search

Да направим домашна близалка за деца с лечебен ефект

Да направим домашна близалка за деца с лечебен ефект Джинджифилови близалки против кашлица Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Без съмнителни оцветители, подсладители и консерванти.

Близалките имат уникално действие срещу упорита кашлица, благодарение на съдържанието си на мед, джинджифил и лимон, пишат колегите от framar.bg.

За да приготвите джинджифиловите близалки против кашлица, се нуждаете от 200 грама чист пчелен мед, 1 чаена лъжичка сух смлян джинджифил и 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок.

Разбъркайте меда с джинджифила и лимоновия сок и ги сложете на водна баня на бавен огън, докато сместа се сгъсти дотолкова, че да не се разлива, когато капнете от нея върху гладка повърхност. Важно е през цялото време да разбърквате, за да не завира медът.

След това изсипете във форми за бонбони или лед и сложете дървена пръчица във всяка формичка. За да извадите по-лесно готовите близалки, след като стегнат в хладилник, предварително намажете формата с растително масло.

За да направите полезните близалки още по-вкусни за децата си, към сместа може да прибавите щипка натурална канела или ванилия.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност