Close search

Да подсилим имунитета си през есента

Да подсилим имунитета си през есента С настъпването на есента имунитета ни понякога спада Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

С настъпването на есента имунитета ни понякога спада. 

Колегите от tribali.info предлагат лесни и ефективни съвети за подсилване на имунитета през есента и зимата

Консумирайте протеини

Те са градивен елемент за здраво тяло, ум и имунитет. Хранителният режим, беден на протеин, обикновено е богат на въглехидрати, които лесно се преобразуват в глюкоза. По този начин нивата на кръвна захар се покачват, което стресира панкреаса и имунната система.

Не подценявайте съня

Всеки човек е различен – организмът може да има нужда от сън между 6 и 10 часа всяка нощ. Набавяйте си необходимата ви почивка. Сънят се свързва с балансиране на хормоналните нива, включително и хормона на растежа и този на стреса – кортизол. Ползите му са свързани и с поддържане на здравословно тегло, подобряване на мисленето, разсъждаването, настроението. Проучвания доказват още, че кожата е по-жизнена и здрава, когато хората спят достатъчно.

Намалете кафето или се откажете от него

Всъщност, кафето е изключително неправилен избор по отношение на имунната система. То "ограбва" витамините и минералите на организма и ви дехидратира. Трябва да се уверите, че с една чаша кафе, консумирате двойно повече вода.

Не забравяйте лимоните

Те са идеална храна за възстановяване на алкално-киселинния баланс. Консумацията на прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода, или добавянето му към чай, салата (вместо оцет) помага за поддържане нивата на pH, като по този начин се подпомагат "добрите" бактерии в организма.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност