Close search

Девет невероятни приложения на лимона

Девет невероятни приложения на лимона С лимон може да направите много неща, и всички до едно ще бъдат от полза за вашето здраве и красота Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

С лимон може да направите много неща, и всички до едно ще бъдат от полза за вашето здраве и красота.

Ето 9, които ни препоръчват колегите от bolime.net.

1. Лимоните са идеални за почистване на съдове. За да премахнете упоритата мазнина сложете в съд студена вода, нарежете наситно лимонови кори, нека водата да заври и с нея измийте проблемните съдове. Това ще помогне да отстраните и някои неприятни миризми, като миризмата на риба.

2. Лимонова кора, която остава, след като готвене или друго ползване, може да дезинфекцира кошчето. Това ще убие почти всички бактерии и миризми.

3. Лимоните са известни с антибактериалните си свойства. За да се избегне образуването на мухъл върху дъската за рязане, обтривайте я редовно или когато можете с лимон. Първо измийте с вряла вода, после обтрийте с лимон и накрая подсушете.

4. Домашни бисквити, кексове, сладки и салати ще станат много по-вкусни, ако добавите към тях настъргана кора от лимон.

5. Направете си екстракт от лимон. Изсушете кората, после я смелете с блендер и ползвайте по предназначение.

6. Ето ви и една оригинална подправка – лимонова кора на прах, смесена с черен пипер.

7. Лактите, коленете и петите стават бебешки меки, ако ги търкате с кора от лимон и сода за хляб. Ако може през нощта да останете с крем, след като са били третирани с лимон, ще е много добре. За целта намажете краката с лимона и содата, изплакнете, подсушете, намажете с мазен крем, сложете найлон и обуйте чорап.

8. Лимонената вода успешно замества тоника за мазна кожа.

9. За да си направите лимонов пилинг, вие трябва да вземете половин чаша захар, настърганата кора на един лимон и да го смесите със зехтин до състояние на заквасена сметана. Ползвате в банята, а контрастния душ след това само ще подобри състоянието на кожата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност