Close search

Диетолог Грета Узунова: През лятото - по-малко месо и мляко

Диетолог Грета Узунова: През лятото - по-малко месо и мляко Диетоложката Грета Узунова призовава да обръщаме повече внимание на хигиената Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лятото идва и ние трябва да започнем да се грижим за организма си спрямо времето навън. В горещите месеци е най-добре да сме особено предпазливи, когато става въпрос за месо и млечни продукти. Това съветва диетологът Грета Узунова пред радио "Фокус".

Тя препоръча още да се избягват типичните вредни храни и то не само през лятото, а целогодишно.

Повишено внимание върху това, което консумираме

Специално за месните и млечните храни са продукти, чиито срок на годност може да изтече по-бързо вследствие на високите температури, Узунова препоръча да се действа с повишено внимание.

"Препоръчително за лятото е консумацията на месо да бъде намалена. Трябва да се консумира колкото е възможно по-леко и по-прясно месо, което означава, че можем да преминем на риба, приготвена на скара например", добави Узунова.

Узунова изтъкна още, че от продъктите с животински произход добри за лятото са яйцата, които обаче трябва да бъдат термично обработени, като най-подходящият начин за това е чрез сваряване.

Виж още: Бирата е невинна!

Съхранение и консумация

По отношение на съхранението на храната като цяло, тя препоръчва продуктите да се оставят винаги в хладилника. Според диетолога в този апскет хората трябва да са по-сериозни по отношение на хигиената, както личната, така и на самата храна.

"Това е нещото, на което сега трябва да се обръща сериозно внимание. Дори когато се консумират плодове и зеленчуци, които са полезни за нас, те трябва да се качествено измити, защото иначе могат да са причина за доста неприятни въздействия върху организма ни по време на летните жеги. Чистите ръце също са от значение", допълни още диетологът.

Източник: bulevard.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност