Close search

Домашен препарат против мухъл с ябълков оцет

Домашен препарат против мухъл с ябълков оцет Често мухълът възниква през зимата при липса на редовна вентилация и наличие на конденз photo-credit

Мухълът може да се появи на всяко място, дори и в най-чистия дом, тъй като се нуждае само от висока влажност и липса на проветрение.

Често мухълът възниква през зимата при липса на редовна вентилация и наличие на конденз, припомнят от framar.bg.

Освен неприятния му вид и способността му да руши мазилка, мебели и тапети, мухълът у дома често предизвиква алергични реакции и проблеми с дихателната система.

Ето защо е необходимо спешно да се предприемат действия срещу него.

Използването на хлорни препарати, особено в детски стаи, не е желателно. Затова е по-добре да замените битовата химия с нещо натурално, а именно домашен препарат против мухъл.

  • Направете си разтвор от равни количества сода бикарбонат и ябълков оцет. Разредете го с вода, така че да се получи течност, подходяща за впръскване по местата, засегнати от мухъла. 

Може да ароматизирате сместа с няколко капки натурална есенция по ваше желание.

  • Периодично обработвайте с този домашен препарат всички ъгли и влажни пространства в жилището, като може да го правите и профилактично преди появата на мухъл.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK