Close search

Еликсир с магданоз прочиства тялото за броени дни

Еликсир с магданоз прочиства тялото за броени дни Еликсир с магданоз прочиства тялото за броени дни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Магданозът е подправка, която е лесно достъпна, а е богата на безценни за здравето елементи.

Сред най-ценните съставки на зеленото растение са калий, калций, фосфор, желязо, магнезий, манган и мед.
Магданозът съдържа и две много важни съставки – апиол и миристицин. Благодарение на тях се увеличава значително отделянето на урина и се улеснява отстраняването на инфекции на пикочните пътища.

Флавоноидите, които се съдържат в него, действат като антиоксиданти, а освен тях магданозът е богат източник на витамини А и В. Известно е, че витамин С е основният антиоксидант в човешкото тяло, който неутрализира действието на опасните свободни радикали. Високата концентрация на свободни радикали е свързана с различни заболявания, включително диабет, рак, астма и други.

За отлична детоксикация на тялото се препоръчва да пиете чай от магданоз. В допълнение към детоксикацията можете да го използвате и за укрепване на стомашните жлези, срещу сърдечносъдови заболявания и в помощ на бъбреците.

Освен това чаят има добър ефект върху метаболизма и ще елиминира излишната вода от организма, така че можете и да отслабнете.

Сложете 2 супени лъжици пресен магданоз в половин литър вряла вода и я оставете да се вари за 5 минути. След това извадете листа от водата и ги изхвърлете и пийте чая горещ или студен.

Бременните жени не трябва да го консумират, защото предизвиква контракции на матката.

Източник: informaciq.net

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност