Close search

Етерични масла и лимони в борба с мръсотията

Етерични масла и лимони в борба с мръсотията Киселината в лимоните се справят с мръсотията и петната Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Киселината в лимоните се справят с мръсотията и петната от ражда. Особено ефективно е ако го смесите със сол и ще си направите прекрасна почистваща течност. 

В кухнята може да използвате лимон нарязан на две и малко сода за готвене, за да изтъркате плота и плочките, след това минете с гъба и подсушете. Не е хубаво да го използвате на деликатни каменни повърхности като мрамор или неръждаема стомана, последната може да обезцвети, припомнят колегите от apteka-optima.com.

Ако по дъската ви зa рязане има полепнали петна от храна, може да използвате половин лимон, ако дъската е дървена или пластмасова. Ако петната са по-упорити, изцедете половината лимон и оставете за 20 минути преди да го отмиете. Може да измиете съдовете, дори да имате съдомиялна. Сложете в нея лъжичка лимонов сок, за да засилите разтварянето на мазнина. 

С лимон може да си послужим и при крана на мивката. Намажете с лимонов сок и оставете за една нощ, след това изтрийте с влажен парцал. 

Ако сте залели с кафе плочките в кухнята, ето как да премахнете петната. Добавете 1 или 2 чаени лъжички с кремотартър (натуралната сол от винопроизводството), за да напарвите паста. Нанесете върху четка за зъби и после изплакнете. 

Ако сте готвили риба, миризмата остава по ръцете ви. За да я отмиете, измийте ги с лимонов сок и той ще неутрализира миризмата. 

Ако искате бялото ви пране да е наистина такова, добавете половин чаша лимонов сок. Петната от доматена супа или други петна от храна по вашата съдомиялна, на помощ идва почистващото средство на лимона, сложете от сока, оставете на слънце, после измийте. 

Етеричните масла могат да бъдат не само полезни за здравето ни, но и чудесно средство за почистване, защото убиват бактериите и плесента

Ако искате да почистите четките и гребените си, напълнете половин чаша вода половин чаша дестилиран бял оцет и 20 капки масло от чаено дърво, от лавандула или авкалиптово масло.Оставете да киснат за 20 минути и после изплакнете и изсушете. 

Петната по пода също не са проблем за маслото от чаено дърво, сложете от маслото изтъркайте с бял оцет и с петното е свършено.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност