Close search

Готвачката на президента и още два кулинарни сюжета по време на Киномания 2013

Готвачката на президента и още два кулинарни сюжета по време на Киномания 2013 Готвачката на президента и още два кулинарни сюжета по време на Киномания 2013 Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

"Изискана кухня", "Меню за дегустация" и "Любов и лимони" са заглавията в тазгодишната програма, които се придружават от вечеря на живо

Прожекциите на трите кулинарни заглавия от Киномания 2013 (14 ноември-1 декември), по традиция се придружават от меню със специалитети, подобни на приготвяните на екрана.

Филмът "Изискана кухня" на режисьора Кристиан Венсан (24 ноември, 19 ч.) е създаден по истинската история за личната готвачка на френския президент Франсоа Митеран, обитавал Елисейския дворец през 1981-95 г. и починал на 79 няколко месеца след края на последния си мандат.

Упоритата Ортанз е първата жена на този пост и се утвърждава в работата си благодарение на своя несломим дух - и автентичните рецепти, с които спечелва държавния глава на своя страна въпреки клопките, скрити в коридорите на властта.

Главната роля изпълнява Катрин Фрот, а президента Митеран се играе от писателя Жан Д'Ормесон, издаван и у нас.

Сладко-киселият "Любов и лимони" (17 ноември, 19 ч.) пък ни запознава с историята на Агнес, която рискува всичко, за да отвори собствен ресторант. Катастрофалното начало обаче я принуждава да омайва сприхавия си съсед Давид, който всъщност е взискателен кулинарен критик, пишещ под псевдонима Лола.

Шведската романтична комедия е дело на режисьорката Тереза Фабик.

Третото заглавие в кулинарната кинопанорама е испанската комедия "Меню за дегустация" (23 ноември, 19 ч.) на режисьора Роже Гуал, разказващ за най-прочутия ресторант в света - "Чакула", който предстои да затвори врати завинаги.

Този факт събира бившата семейна двойка Марк и Ракел, ексцентрична ирландска вдовица (Фионула Фланаган), самотен мъж (Стивън Риа), новият приятел на Ракел и двама японски бизнесмени, които се опитват да спечелят вниманието на главния готвач.

Цената на куверта за прожекция в зала 3 на НДК плюс вечеря е 25 лв. Ако предпочитате само филма, билетът е 10 лв., но на място получавате и комплимент - чаша вино.

Трейлърите към филмите може да видите тук.

Снимка: The Weinstein Company

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност