Close search

Грешки, които допускаме по време на пост

Грешки, които допускаме по време на пост Най-честите грешки по време на пост са еднообразната храна, крайностите и преяждането Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Великденският пост без съмнение е пречистващ, но ако не се прави както трябва може да се оказа фатален за организма и здравето ни.

Най-основното правило по време на пост е да сме здрави, да нямаме никакви здравословни проблеми. 

Друго много важно правило по време на пост е да разнообразявате храната. 

Не е редно да се храните всеки ден с едни и същи плодове и зеленчуци. Плодовете са богати на захари и наистина бързо засищат, но след тях още по-бързо огладнявате. Зеленчуците имат по-голямо предимство – богати са на фибри. Но най-добре ще се почувствате, ако към порцията с тях прибавите и малко сурови ядки. Така ще имате повече енергия и няма да се почувствате гладни толкова скоро.

Не залитайте по сладкото или соленото, всичко трябва да бъде равномерно. Когато не можем да се храним се месо, често всичко ни се струва безвкусно. Това не означава да изсипете цялата солница върху порцията си. При такива случаи не забравяйте, че прекаляването със солта води до много сериозни здравословни проблеми като високо кръвно налягане и увреждане на бъбреците. Допустими са малки количества морска или хималайска сол, които не само ще подправят храната ви, но и ще осигурят нужните минерали, за да може да поддържате оптимален баланс на течностите в организма. Ако обичате маслини, накисвайте ги, преди да ги ядете. Прекаляването с него също е причина за сериозни заболявания като диабет и затлъстяване. Затова вместо да добавяте още лъжички захар в чая и кафето, било то и кафява, хапнете някой плод.

По време на пост не прекалявайте със хляба, защото води до умора и наднормено тегло. Кардиологът Уилям Дейвис казва следното: “Употребата на хлебни продукти в голямо количество води до дефицит на фибри, а те са необходими за нормалното функциониране на мозъка”.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност