Close search

Грешки, които правим при ползване на зехтин

Грешки, които правим при ползване на зехтин Знаете ли как да го ползвате и съхранявате за да е максимално полезен за вас? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всеки знае колко е полезен зехтинът. Но знаете ли как да го ползвате и съхранявате за да е максимално полезен за вас?

В устрема си да ползваме постоянно зехтин, допускаме някои основни грешки. Ето и кои са те:

Купувате си "lite" версия на зехтин

Обикновено дамите се стараят да си купуват ниско калорични продукти, но това е груба грешка що се отнася за зехтина. В леката версия се губят полезните мазнини и се променя аромата и вкуса.

Съхранявате го близо до печката или до някакъв вид нагревателни уреди

Така качеството му се разваля. Добре е да съхранявате зехтина на тъмно и хладно място.

Купувате си в големи количества, когато е на промоция

Това е често срещан номер, с който спестяваме пари, но не и с зехтина, особено със студено пресования. Зехтина е пресен продукт и срока му на годност не е много. Не използвайте едно шише повече от 6 седмици!

Хвърляте зехтина си когато започне да горчи  

Да за салата не става, но може да го използвате при готвене. Той не е вреден, просто е променил вкуса си, заради наличието на антиоксиданти в студено пресования зехтин.

Страх ви е да готвите със зехтин екстра-върджин

Вярно е, че той има ниска точка на кипене и ако надвишите тази температура се разнася неприятна миризма, но за да нямате този проблем внимавайте с температурата. Зехтина може да се загрява до 210 градуса.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност