Close search

Гуанабана: натурално лечение на рак?

Гуанабана: натурално лечение на рак? Гуанабана: мощен противораков плод Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Гуанабана е дърво с родина Южна Америка и Южна Азия. То е известно още като бразилска папая, гравиола, крем ябълка и още много други имена. И въпреки, че все още не е широко известен плод у нас, определено започва да привлича повече внимание от специалистите по хранене и другите здравни специалисти.

Гуанабана има дълга история на употреба като лекарствен продукт. В регионите където е известно, са го използвали в продължение на векове за различни заболявания. Тези заболявания варират от леки оплаквания като кашлица и хрема до по-сериозни заболявания като болести на дихателните пътища, сърдечни оплаквания и артрит. Новите изследвания достигат до извода, че може да бъде добро за лечение и на рак.

Съществуват все повече доказателства, които предполагат, че активните съединения в плодовете гуанабана са в състояние да помогнат ефективно за лечение на рак. Те убиват раковите клетки, без да увреждат околните здрави тъкани. Това ще допринесе за реално подобрение, в сравнение с конвенционалните противоракови терапии, като химиотерапия, които могат да навредят на ракови и неракови клетки и водят до проблеми, като стомашно-чревен дистрес и косопад.

Различни изследвания са тествали ефикасността на гуанабана при множество различни видове рак и е установено, че е ефективен. Този плод помага при рак на гърдата, дебелото черво, простатата, белия дроб и панкреаса. Като цяло, са проучени около 12 различни видове рак и изглежда, че гуанабана има положителен ефект върху всеки един. Също така е доказано, че е по-ефективно от някои форми на химиотерапия при забавяне растежа на тумора.

Няколко известни институции за научни изследвания са направили проучвания за гуанабана и резултатите са били също толкова обещаващи. Едно изследване, проведено от Националния институт за рака, установи, че екстракти от листата и стъблата на гуанабана са също толкова ефективни при убиване на раковите клетки, както самите плодове. Изследванията показват, че активните съединения в гуанабана са се доказали като токсични за ракови клетки на дебелото черво, панкреаса и белия дроб, и отново тази токсичност е избирателна, не е насочена към здравите тъкани, пише biopogled.com.

Други ползи за здравето от гуанабана

Отделно от своите явни антиканцерогенни свойства, гуанабана има и други ползи за здравето. Според изследване, публикувано в списанието Journal of Natural Products, гуанабана също има и силни антивирусни, антибактериални, антималарийни и противовъзпалителни свойства. Това обяснява, защо този плод е бил местното лекарство в миналото.

Рецепта за гуанабана чай

За да изпитате ползите за здравето от гуанабана, тук е бърза и лесна рецепта за приготвяне на чай:

Съставки:
3 пресни или изсушени листа от гуанабана
1 чаша вряла вода

Нарежете листата на малки парчета и поставете в чаша, след това се сипва вряща вода. Оставя се да престои за 35-40 минути, след което се прецежда и се подслажда с мед или стевия.

Както винаги, най-добре е да се консултирате с лекар, преди да започнете тази или някоя друга естествена терапия. Въпреки това, въз основа на направените изследвания, това е определено опция, която си заслужава да бъде разгледана.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност