Close search

Хлебна сода - за здраве и красота

Хлебна сода - за здраве и красота Хлебна сода - за здраве и красота Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Практиката е доказала ползата от хлебната сода – едно и ефективно, и евтино средство, пишат от zdrave.bg.

Хлебната сода се съдържа в толкова много продукти – ще го установим, ако се зачетем в етикетите. И в това има логика, доказана от дългогодишната практика.

Вероятно във всяка кухня има хлебна сода – независимо за какво точно я ползваме. Но всъщност содата има своето заслужено място в целия дом, а приложението й излиза далеч извън рамките на кулинарията.

Всъщност хлебната сода е и много подходящо (а и евтино) средство, което ще се отрази много добре на кожата, косата, зъбите ни, дори... хората с язва и проблеми със стомаха знаят за какво.

Как да се възползваме от ползите за здравето (и красотата) от хлебната сода?

• Добавете хлебна сода във ваната. По този начин кожата ни ще стане копринено гладка. Научното обяснение за това е просто – содата регулира pH на водата. Ако няма по-сериозни проблеми по кожата, всички лосиони и кремове ще станат излишни.

• За миене на косата може да се ползва и евтин „обикновен” шампоан. Достатъчно е, преди да го нанесем, да добавим към дозата чаена лъжичка хлебна сода. Резултатът приятно ще ви изненада.

• Хлебната сода е отдавна изпитано средство за избелване на зъбите. И до днес много производители на пасти за зъби я използват като неотменна част от състава на продуктите си. Най-добър ефект обаче се получава, ако содата се добави към пастата непосредствено преди миенето на зъбите.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност