Close search

Хлябът пази от диабет?

Хлябът пази от диабет? Хлябът пази от диабет? photo-credit

Хората, които консумират хляб всеки ден имат по-добър здравен профил на липидите в кръвта, отколкото хората, които са изключили продукта от менюто си, твърдят испански учени. Авторите на изследването отбелязват, че ежедневната консумация на хляб, особено на пълнозърнест, води до понижена концентрация на инсулин в кръвта, а това означава, че предпазва от развитието на диабет и сърдечно-съдови заболявания. Диетолозите уточняват, че всеки от нас трябва да консумира не повече от 200 г хляб на ден.

Източник: jiveizeleno.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK