Close search

Храни, забавящи стареенето

Храни, забавящи стареенето Храни, забавящи стареенето Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Съвсем естествено в реда на нещата е застаряването, точно като въздуха, който дишаме. Но никой от нас не би искал този процес за да се случва, искаме да останем вечно млади. Но няма как това да стане, освен, ако не станем редовни клиенти на пластичната хирургия и пак не е ясно до какви плашещи резултати може да се стигне. Вместо това обаче можем да инвестираме във външния си вид, като хапваме повече от някои продукти. Тяхното свойство за нашата красота е, че отнемат години от лицето ни и ще помогне да остареем красиво. Нашата външност старее, заради свободните радикали в кожата ни и ултра виолетовата радиация от слънцето. Но има някои хранителни вещества, които могат да помогнат да запазим кожата си здрава и да изглеждаме по-млади. Ето кои са те и къде се съдържат:

Моркови
Проучванията отдавна са доказали, че бета-каротина, който се съдържа в морковите и подобните оранжеви зеленчуци, значително намаляват щетите, нанесени от слънцето. Въпреки че не трябва да приемате високи дози – особено ако сте пушачи, защото това може да увеличи риска от рак – морковите може да окажат положително въздействие върху кожата ви. Помнете, че тези храни не са заместител на слънцезащитните продукти.

Киноа
Много е важно човек да получава добро ниво на диетични фибри, защото така ще помогне да се поддържат в здравословен вид червата, а също така да се намали и риска от висок холестерол. Фибрите ще получите от храни, които съдържат скорбяла, като например пълнозърнести макаронени изделия, ориз, хляб и други зърнени храни. Киноа може да бъде добър избор, особено за вегетарианци, които не ядат животински продукти. Това е така, защото тя също е добър източник на протеин, който е от жизненоважно значение за структурата на кожните клетки.

Плодови шейкове 
Вкусно и много полезно. Микс от няколко любими плода, направени на шейк, може да ви снабди с висок процент полезни вещества и минерали, от които имате нужда за вашия добър младежки вид. Когато комбинираме няколко плода в едно, в шейк в случая, ние получаваме множество антиоксиданти, които стимулират нервите , намаляват последиците от възпаление на кожата, увисване и набръчкване.

Ядки и семена 
Шепа орехи за закуска или слънчогледово семе в сутрешното ви кисело мляко може да ви помогне да защитите кожата си. Получава се така, защото тези растителни храни съдържат обогатени мастни киселини, като например омега-3, които са необходими за структурата на тялото и клетките на кожата.

Вода
Да останете хидратирани е невероятно важно за здравето и външния вид . Приемането на течности е свързано с еластичността на кожата, както и много други аспекти на здравето , включително и някои телесни функции, които се нуждаят от вода, за да протичат.

Мазни риби 
Много ценна е този вид риба. Мазни риби са риба тон, сьомга и скумрия и всяка една от тях може да се намери у нас и в прясно състояние. Те ни помагат да бъдем здрави, а кожата – да изглежда по-млада. Причината: дълговерижни омега-3 мастни киселини, които са добри за здравето в дългосрочен план. Има добри доказателства, че омега-3 мастни киселини оказват положително въздействие върху сърдечно-съдови заболявания, артрит и някои видове рак. Яжте около две порции от този вид риба всяка седмица.

Шоколад
Всички, които обичат шоколад ще се зарадват на тази новина. Тъмният шоколад с високо съдържание на какао, повече от 60%, е идеалното средство за красива кожа. Какаото е с доста по-високо съдържание на полифеноли, които имат положителен ефект върху кожата, предпазвайки я от вредното въздействие на слънцето.

Зелен чай 
Заедно с другите билкови чайове, това е друг чудесен начин да останете хидратирани, което е чудесно за вашата кожа. Зеленият чай притежава микроелементи, които могат да помогнат за намаляване на сърдечните заболявания.

Източник: bilka.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност