Close search

iCreate - детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии

iCreate - детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии Детски фестивал за наука, изкуство и високи технологии Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В деня на българската просвета и култура започва разнообразна програма от ателиета, в които всеки желаещ може да се включи, за да се докосне до непознати или познати и любими светове.

24 май е началната дата на проекта iCreate, който обединява наука, изкуство и високи технологии в ателиета за деца на възраст между 5 и 14 години. Мястото е сградата на Vivacom Art Hall и Eleven в София, на ул. "Гурко" 4.

Входът е свободен за всички, а тези, които се регистрират преди това в страницата на iCreate (kidamom.com/icreate), получават подарък по време на събитието.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на САЩ и Първа детска консултативна клиника. Уеб домакин на iCreate е семейната видео платформа Kidamom.com.

iCreate e насочен към детската аудитория и е замислен като начало на платформа за припознаване на таланти и насочване интересите на децата от най-ранната им възраст.

По идея и покана на "Ксениум медия" и "Арт академия за деца Монев" модератори ще бъдат хора, поели риска да работят за реализиране на своите мечти като вдъхновяващ пример за децата.

Това са учени от БАН, преподаватели от водещи училища като Англо-американското училище в София, артисти и предприемачи от фондове за стартиращи идеи в бизнеса.

Важен акцент в програмата е възможността за среща и обмяна на добри идеи между училищата.

Платформата е отворена и достъпна за всички социални групи, а в партньорство с учебните заведения ще бъде стимулиран процес на обмен и комуникация между българските и чуждоезичните училища, които ще споделят успешните си модели на преподаване.

Ателиетата са целодневни и ще се повтарят от 10,30 до 15,30 ч. Повече за програмата на iCreate може да се види в страницата на събитието, а желаещите да получат подарък на място за спомен, трябва да се регистрират предварително.

"Децата се нуждаят от модели, с които да се идентифицират и които да следват като част от процеса на изграждането на една личност. За тази цел трябва да бъде отключен техният интерес чрез общуване с реалния свят", твърди Богомил Илиев, съосновател на "Ксениум медия" и съорганизатор на форума.

Ще опитаме да създадем достъпна за всички социални групи платформа, посредством която те да бъдат приобщени и насочвани за своите умения, интереси и таланти, допълва Десислава Монева от "Галерия Монев" (www.monevgallery.com).

Организаторите канят всички родители и техните деца да видят разнообразната програма от ателиета, в които всеки желаещ може да се включи, за да се докосне до непознати или познати и любими за него светове.

Могат ли деца да управляват дронове? Какво е космическа храна? Как се прави плодова батерия? Може ли 3D принтерът да замести скулпторите? Как компютърът замества цял оркестър? Тези и много други интересни теми са подготвени за всички любознателни малки, големи и още по-големи.

И тъй като е важно родителите да прекарват време със своите деца, организаторите обещават, че ателиетата ще бъдат интересни за всички възрасти и ще им позволят да творят заедно.

Заявете своята регистрация още сега на kidamom.com/icreate.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност