Close search

Как бързо и лесно да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове

Как бързо и лесно да отстраним серния диоксид (Е220) от сушените плодове Сушените плодове на пазара се обработват със серен диоксид photo-credit

Сушените плодове на пазара стабилно се обработват със серен диоксид. Върху етикетите го изписват като консервант Е220.

Действието му има за цел да предотвратява развитието на микроорганизми в сушените плодове и не им позволява да потъмняват. Използва се най-вече за апетитен външен вид и увеличаване срока на годност. 

Колегите от framar.bg предлагат следния метод, чрез който да го отстранявате от продуктите въз основа на неговата висока разтворимост във вода.

Накиснете сушените плодове във вода на стайна температура (достатъчно количество вода, за да ги покрие напълно). След около 1 час я излейте и ги накиснете в нова вода за още половин час. Накрая ги изплакнете добре, преди да ги консумирате.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK