Close search

Как да си направим суперкафе

Как да си направим суперкафе Суперхрани, които можете да добавите към кафето си Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички сме чували ползите и вредата от кафето. Но как да го направим само полезно?

С добавка на суперхрана:

Какао на прах

Обичате мока? Какаото на прах не само ще даде богат, шоколадов вкус на кафето ви, но то също така ще ви осигури антиоксидантни, антимикробни и спазмолитични съединения, които ще намалят шансовете за развитие на рак и ще подобрят сърдечното ви здраве.

Канела

Не забравяйте да използвате Цейлон канела в кафето си, която е свързана с различни подобрения в здравето, включва намаляване на теглото, регулиране нивата на кръвната захар, подобряване на кръвното налягане и по-добро храносмилане.

Джинджифил

Джинджифилът ще даде своя отличителен вкус на вашата чаша кафе, но също така е и мощен антиоксидант, и противовъзпалително средство, което може да помогне за подобряване на общото ви здравословно състояние.

Масло от хранени с трева крави

Може да звучи странно, но добавянето на масло в кафето е всъщност доста популярно и има много рецепти за това из Интернет. Ако сте сигурни, че купувате масло от хранени с трева крави, можете да добавите тон от антиоксиданти и омега-3 мастни киселини в сутрешното си кафе.

Кокосово масло

Какво може да направи кокосовото масло? Досега тази вкусна суперхрана е свързана с намаляване на теглото, подобряване на сърдечното здраве, поради по-ниски нива на холестерола, повишени нива на енергия и облекчаване на болката, поради своите противовъзпалителни свойства. С една дума, кокосовото масло като добавка, прави здравословна една чаша кафе!

Кардамон

Тази топла индийска подправка добавя не само Chai-подобен аромат на кафето, но тя също така добавя електролити, витамин C, желязо и фибри. Кардамон е сред най-здравословните подправки и е била използвана за лечение на състояния като депресия, някои форми на рак и проблеми с храносмилането.

Рейши гъби

Можете да си купите Ганодерма кафе (чиито зърна се влети с рейши), но по-евтина алтернатива е да добавите рейши на прах. Това е особено добро, ако имате хронична болка, липса на енергия или увредена имунна система, като Рейши гъбите са добри и за трите.

Черупки от яйца

Направете си кафе в Скандинавски стил с черупки от яйца и ще имате една лечебна чаша кафе, която е чудесен източник на калций и също намалява киселинността на кафето.

Желатин

Колагенът в желатина, особено ако е от хранени с трева източници, ще ви помогне да направите ставите си еластични и ще успокои проблеми с храносмилането, както и ще помогне с външния вид на кожата, запазвайки я стегната и младолика.

Лют червен пипер

Лют червен пипер ще добави не само топлина и аромат на сутрешното ви кафе, но и наистина да ви събуди. Той също така ще помогне на тялото ви за детоксикация и дори ще помогне с храносмилателни проблеми като киселини в стомаха, гадене или метеоризъм.

Източник: biopogled.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност