Close search

Как да стимулираме растежа на косата си

Как да стимулираме растежа на косата си Косъмът става по-плътен, а косата по-гъста, по-силна, по-лъскава и пълна с живот… Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Искате да имате дълга коса, като на жените от рекламите за шампоани? В същото време, обаче, не ви се чака твърде дълго време и нямате търпение това да се случи по-рано? Отговорът се крие там, където най-малко сте го търсили, а именно в червените люти чушки…

Още ацтеките и маите са знаели за чудесата на червените люти чушки и са ги консумирали в промишлени количества. Те първи разбират, че по този начин се подмладяват, вталяват, като същевременно черпят сили и енергия.

Може би ще ви прозвучи невероятно, но в тях има повече витамин С, отколкото в лимона, както и витамини А, В1, В2, В6, Е, К, Р, фолиева киселина, желязо, калий, калций и фосфор.

Италианците, които са известни с козметичните си достижения, използват екстракт от люта чушка във всякакви продукти за коса, нокти, кожа, и това никак не е случайно.

Билково масло за скалп с репей и люти чушки е най-доброто средство за стимулиране на растежа на косата, тъй като стимулира микроциркулацията на скалпа и улеснява проникването на активните съставки на етеричното масло към корените на косата.

Билково-масло-за-скалп-с-репей-и-люти-чушки-за-стимулиране-на-растежа-на-косата

Репей – красота от природата

Има едно нещо, което помага за редица проблеми – косопад, пърхот, тънък косъм, цъфтене на краищата, и това е растението репей, чиито коренивъзстановяват блясъка на слабата и изтощена коса.

Изключително подходящо е и за боядисана коса, която е изгубила здравината си след продължително третиране.

В репея се съдържат  витамини, танини, есенциални мастни киселини, протеини, минерални соли, естествен инулин, силициев диоксид и дъбилни вещества. Ето защо комбинацията между репей и екстракт от люти чушки прави чудеса!

Как да използваме маслото за коса?

Билковото масло за скалп с репей и люти чушки има противовъзпалително действие и се бори с пърхота. Капки от затоплено масло се втриват в кожата на главата и се оставят да подействат за 20-30 минути. След това се препоръчва косата да се измие с шампоан и да се третира с балсам от сериите на Green Pharmacy според типа коса. Не съдържа парабени и може да се използва 1-2 пъти седмично.

Дайте на косата си нов живот и й върнете изгубения блясък и здраве!

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност