Close search

Какво обичат да похапват децата

Какво обичат да похапват децата Балансираното и здравословно хранене е в основата на изграждане на добри хранителни навици на децата ни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Балансираното и здравословно хранене е в основата на изграждане на добри хранителни навици на децата ни. 

Богатото на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати меню, и здравословният начин на живот на децата е сред най-големите приоритети на родителите. 

Не винаги обаче вкусовете на родителите съвпадат с вкусовете на техните деца. Всичко забранено е най-вкусно и предпочитано от малчуганите. 

Foodpanda направиха проучване, което ще потвърди това:

На първо място сред любимите храни се подрежда какаовото изкушение наречено шоколад. Поради възбуждащото му действие той често пъти е изключван или ограничаван от менюто на децата.

На второ място е типичното за лятото и не по-малко вкусно нещо – сладоледът. Отново много висококалоричен продукт, който съдържа голямо количество мазнини, захар, въглехидрати, но и витамини.

Почетното трето място е посветено на тестените изделия. Пасти, спагети, макарони, пици са едни от много предпочитаните храни. За съжаление те спадат към полуфабрикатите, които също не са предпочитани от родителите.

Други любими храни на малчуганите са всички онези наречени fast food, от типа на снаксове, полуготови храни и други.

Снимки: freeimages.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност