Close search

Кое е най- вкусното и впечатляващо сватбено меню

Кое е най- вкусното и впечатляващо сватбено меню Месец октомври поставя край на най-предпочитаното тримесечие за сключване на брак Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Месец октомври поставя край на най-предпочитаното тримесечие за сключване на брак. 

Месеците август, септември и началото на октомври са най-предпочитаните за сватбени тържества не само в България, но и в цяла Европа. 

 Храната в този ден е важен детайл и оставя трайно впечатление у гостите. Експертите съветват да се фокусирате върху свежи храни, които подхождат на сезона и да избирате вкусни и пъстри менюта.

Всички сме присъствали на сватби с лоша храна и на сватби с фантастична храна. Разбира се, всичко това зависи и от бюджета, с който разполагате, но и от готвачите, на които е поверена тази важна задача. А ето, кое е най-впечатляващото сватбено меню, според проучване на foodpanda.

1. Зима: Ордьоврите са задължителни преди основаната вечеря. През зимата, майстор готвачите препоръчват присъствие на стриди, терин от гъши дроб с карамелизирано кашу, пъдпъдъчи яйца с хайвер и запържен бекон, поднесен с целина. За да впечатлите гостите си, може да им предложите вкусна салата с манатарки и круши. Да това звучи странно, но е един от най-предпочитаните деликатеси. За основно ястия, младоженците залагат на телешки стек, гарниран с мариновани репички и джинджифил. Десертът, това е едно най- очакваните неща, след сватбената торта. Няма да сгрешите, ако предложите малки шоколадови кексчета със сладко от боровинки.
Подобно меню може да получите срещу впечатляващата сума от 100 лв. на човек. 

2. Пролет: През пролетта ордьоврите трябва да бъдат свежи. Включете в менюто си скариди с чили масло и лук, аспержи с шам фъстък и пълнен белтък със сметана. Салатите трябва да включват тивкички и домати с босилек. За основно, изберете пушена пъстърва с гарнитура от сладък лук и заквасена сметана или със запържен до златно ориз с шафран. Ако гостите ви не обичат морска храна, през пролетта може да им предложите ребро от говеждо месо, с гарнитура от сладки картофи и див чесън. На това меню, за десерт отива лимонов сладолед с парченца ягоди.
Това меню може да бъде ваше срещу 90 лв. на човек. 

3. Лято: За салата поднесете бяла ряпа с цвекло, нарязани на тънки ленти и оформени под формата на сърце или летни шишчета с цвекло, репички, краставици и различни видове сирена. За ордьоври, са най-предпочитани морските деликатеси като миди „Сен жак” с лимонов сос, омари и шишчета с рапани, и опашки от лангуста. Лятото е сезонът на леката храна, затова и в основното ястие, използвайте здравословни съставки. Ние ви предлагаме филе от риба тон или сьомга, поднесени с авокадо и пюре от тиквички. Ако гостите ви не обичат риба, поднесете патешки гърди с карамелизирана царевица и печени патладжани. За десерт изберете чийз кейк.
Това меню може да присъства на вашата сватбена трапеза срещу 98 лв. на човек.

4. Есен: Добре познатият гъши дроб е предпочитан ордьовър през есента. Поднесете го карамелизиран с ябълки или ананас, или стриди с черен пипер и парченце грейфрут.
За основно ястие поднесете телешки стек с гъби и настъргано френско сирене. Гъбите напомнят на есента. Салатата може да бъде микс от няколко свежи салати или топли салати. Рукола с чери домати и пармезан или топла салата от картофи, сметана и настъргани трюфели. За десерт поднесете печена дюля с ментов сладолед. 
Това меню ще ви струва 80 лв. на човек.

Всички тези ястия са предпочитани из Европа, но какво се сервира на сватбите в България. Тук се набляга на добре познатите шопска или овчарка салата. Ордьоврите са от няколко вида сирена и различни видове филета и луканки. За основно, младоженците избират пилешка пържола с гъбен сос или свинска пържола с гарнитура. Десертът в повечето случай е парче от сватбената торта. За разлика от цените, които плащат в Европа, в България сватбените менюта са между 25 и 30 лв. на човек, и в повечето случай са много по вкусни от тези, които ви представихме.

Каквато и храна да подберете, наблегнете на доброто настроение и веселбата. Това е един от най-важните дни в живота ви. Направете го незабравим за вас и за вашите гости.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност