Close search

Кои вредни храни всъщност са полезни

Кои вредни храни всъщност са полезни Оказва се обаче, че някои от любимите ни храни имат незаслужено отрицателна слава photo-credit

Специалисти казват фактите, а старите хора мъдро обобщават "всичко най-вкусно е вредно". 

Оказва се обаче, че някои от любимите ни храни имат незаслужено отрицателна слава.

Отричани с години наред, последните проучвания показват, че те дори са и полезни за здравето ни.

Шоколад - лакомството може и да спомага по-бързото качване на килца и разваляне на идеалната фигура, но за сметка на това е изключително полезно срещу цял куп болести, тъй като допринася в борбата срещу стреса.

Яйца – през последните десетилетия масовите медии едва ли не водят лична битка срещу яйцата.

Почти нямаше публикация, в която те да не бъдат споменавани редом с риска от висок холестерол, но се оказва, че всъщност по едно яйце (жълтък) дневно спокойно може да се консумира без опасност от сърдечно-съдови заболявания.

Ядки - фъстъци, орехи, бадеми? За всички тях е потвърдено, че имат изключително високо съдържание на мазнини.

Но всъщност говорим за т.н. "полезни мазнини" (омега 3 мастни киселини), които едновременно засищат, а с това и дават изключително ценни за организма хранителни вещества. Някои от тях се препоръчват и при диети, като е особено важно да се консумират сурови, пише още likealady.bg.

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK