Close search

Корен от женшен срещу рак, диабет и анемия

Корен от женшен срещу рак, диабет и анемия Женшен срещу рак, диабет и анемия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Корен от билката женшен е била приоритет и се е използвала хилядолетия наред само от кралете на древен Китай. Това е една от най-силните билки, които лекуват изцяло човешкия организъм. Лечебните свойства на вълшебния корен женшен са неизброими и дълги години са били пазени в тайна само за висшестоящите.

В източната медицина корен от женшен е смятан за панацея, а благодарение на древните търговци, които го пренесли из целия свят, сега всички хора по света могат да се насладят на неговите лечебни свойства.

Коренът от женшен действа мощно укрепващо и се препоръчва за подсилване на организма. Полезен е за хора, чийто организъм е отслабнал след дълго боледуване, както и на такива, които понасят силни физически натоварвания като спортисти, тъй като екстракт от корен женшен подобрява функцията на мускулите.

Билката помага в периоди на претоварване, когато намалява нашата продуктивност, имаме проблеми с паметта и концентрацията. Добавя енергия и увеличава способността на организма да понася психическите и физическите натоварвания. Често се ползва и като афродизиак. Болните от диабет  Болните от диабет, страдащите от анемия и безсъние също могат да се възползват от силата на корен женшен.

Коренът от женшен има способността да регулира нивото на кръвната захар и да понижава нивото на лошия холестерол. В козметиката извлекът от корена женшен се използва като подмладяващ препарат за кожата и срещу косопад, пише още lechitel.net.

Лечебната сила на растението се дължат на съдържащите се в него вещества гинсенозиди, които увеличават свойствата на хемоглобина да се свързва с кислорода. Много изследвания потвърждават позитивното им действие на нервната система. Корен женшен притежава силата да унищожава и да предпазва от развитие на ракови клетки, като мощно стимулира имунната система, подпомага борбата с вирусните и бактериални инфекции.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност