Close search

Лечебни и разкрасителни свойства на дафиновия лист

Лечебни и разкрасителни свойства на дафиновия лист Дафиновият лист помага при много проблеми Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Дафиновият лист помага при много проблеми, защото след изсушаване той запазва всичките си лечебни свойства, припомнят от bolime.net.

Ако имате халитоза или възпаление в тази област (стоматит, гингивит, възпаление на венците ), може по няколко пъти на ден да дъвчете дафинов лист, а след това в продължение на един час не е нужно нищо да се яде и да се пие.

Лесно възбудими нервни деца се успокояват много лесно, ако сложите във възглавницата им няколко сухи дафинови листа. Те успокояват по-добре от корен на валериан.

Дафиновият лист може да се използва за дезинфекция на стая, в която лежи болен или стар човек. Трябва да се варят няколко листа с вряла вода, оставят се за 15 минути и се изсипва в чиния така че цялата стая да се изпълни с аромата на дафиновият лист. Така се прочиства въздуха от патогенни бактерии.

Инфузия от дафинов лист за пиене: 10 средни дафинови листа се заливат с три чаши вряла вода, оставят се в продължение на три часа и се пие по половин чаша три пъти на ден. Това е идеално средство за предпазване от диабет, пие се и като противовъзпалително средство при ревматоиден артрит и като антибактериален и имуностимулиращ лек за туберкулоза.

Дафиновият лист е чудесен приятел на вашата кожа. С една чаша висококачествен зехтин се залива една супена лъжица счукани дафинови листа. Сместта се оставя на тъмно и студено място, но не хладилник, за около една седмица. Ако си направите по-силна отвара от дафинови листа може да киснете краката си поне по два пъти в седмицата за премахване на миризми и гъбички.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност