Close search

Лечение с билки на възпален далак

Лечение с билки на възпален далак Билковите отвари са признати мощни лечители още от древността и правилната комбинация от тях ще ви помогне при възпаление на далака Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Далакът е орган, който е „скрит“ в коремната кухина. По точно той се намира в лявото подбедрие, като размерите му са горе долу, като тези на един юмрук.

Формата на далака прилича на тази на бобеното зърно. Аортата е артерията, която снабдява далака с кръв. Когато кръвта премине през него, посредством венозните съдове, тя достига до черния дроб. Функциите на органа са жизнено важни и оказват влияние върху имунната система. Далака се грижи за производството на белите кръвни телца или така наречените лимфоцити. Той се грижи и за съхранението на моноцитите, които също са бели кръвни телца. Последната функция, но не и най-маловажната е разграждането на еритроцитите. Далака е орган, който задържа микробите.

Причини за възпаление на далака

Когато той се срещне с инфекциите последва неговото уголемяване. Причините за това могат да бъдат тиф, малария, вирусен хепатит, инфекциозна мононуклеоза, заболявания на кръвта и кръвоносните съдове, черния дроб, и други. Когато някое от тези заболявания е на лице се лекува то, а не далака. След благоприятното и успешно лечение той се нормализира.

Заболявания на далака

1. Спленит - това е възпаление на органа, което се предизвиква от възпалителни процеси на други органи. Едни от причинителите на това състояние са нагнояване в областта на инфаркта или инфаркт на далака.

2. Периспленит – тук се предизвиква възпаление на капсулата на далака. Доста често е предизвикано от възпаление на черния дроб, белите дробове, бъбреците, туберкулоза, хранопровода и други. Заболяването може да се изрази в остра или хронична форма.

3. Фиброза на далака - тук има две форми, които са капсулна и паренхимна.

Симптоми при възпаление на далака

Симптомите, които се изразяват при възпаление на органа са доста силна болка в подбедрието, болки в гръдния кош, покачване на температурата, болки при ходене, болки в коремната област, болки в лявото рамо и други.

Други причини за възпаление на далака

Причините, които също благоприятстват за възпалението на органа са силен удар областта, който може да бъде причинен с юмрук, при катастрофа, при падане и други. При тежки травми може да се предприемат мерки за неговото отстраняване, защото се предизвиква силен кръвоизлив, който е живото застрашаващ. Ако няма такива рискови фактори се предприема адекватно лечение, защото при неговото отстраняване имунитета спада и човека започва по-често да боледува.

Лечение с билки на възпален далак

1. Трици при възпаление на далака - залейте с гореща вода чаена чаша с трици и изчакайте 2-3 минутки. Количеството трици се взима докато са още топли и се увива с памучна кърпа. Налагат се като компрес върху далака. Процедурата се повтаря всяка вечер, докато оздравеете.

2. Билки за възпален далак – смесват се в стъклена купа по 100 грама от копривата, жълтия кантарион и лайката. След омесването на билките, от тях се взимат 3 супени лъжици, които се сипват в термос. Билките се заливат с 750 милилитра вряща вода. Термоса се затваря и билките престояват така 12 часа (препоръчване да приготвяте вечер, за да може на сутринта да е готова за употреба). След престоя е време да прецедите илача. На ден се 4 пъти по 150 милилитра. Добре е да извършвате приема преди да сте се нахранили.

3. Смес от 5 билки при възпаление на далака - по 100 грама от лайката, жълтия кантарион и копривата се смесват с по 75 грама от змийско мляко и лековит бял равнец. Използват се 2 супени лъжици от домашната смес, които се заливат с 500 милилитра вряща вода и се наливат в термос. Престояват 1 нощ (12 часа) и на сутринта се прецежда. Отново се пие преди да се нахраните по 4 пъти на ден по 100 милилитра.

4. Смес от билки при възпаление на далака - по 75 грама от невена, жълтия смил и кората на върба се смесват с по 100 грама от корените на репей и сапунче. С 750 милилитра вода се заливат внимателно 2 супени лъжици от домашната билковата смес. Слага на котлона и се ври 15 минутки под капак. Сваля се и се оставя за престой от още 15 минутки, прецеждате. Приема се на глътки за 1 ден.

5. Смес за лечение на възпален далак - индийско орехче, нишадър и лимонтузу стриват внимателно на прах. От всички съставки се вземат по 10 грама и се смесват. Бъркат се много хубаво и после внимателно се правят прахчета, които да са само по 1 грам. Взимат се 3 домашни прахчета на ден, като всяко едно се изпива на гладно.

6. Черна ряпа и лимон при възпален далак - смилате с машинка за месо 3 средно на големина черни репи. Изцеждате сока от кашата с марля. Изцеждате и сока на един средно голям лимон. Двата сока се смесват. От лечебния сок се взима всеки ден по 3 пъти, като количеството за един прием е равно на 1 супена лъжица.

7. Компрес от фасул при възпаление на далака - сварявате фасул, изцеждате го и го увивате в памучна кърпа. Налагате готовия компрес върху зоната. На ден е добре да прилагате 2-3 компреса, които държите около 30 минутки.

Източник: bilka.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност